wie zijn wij

Marcel van Eekelen, 59 jaar, geboren in Hoeven en Karin van Eekelen, 58 jaar, geboren in Tilburg. We zijn beiden opgegroeid in Hoeven, ruim 38 jaar getrouwd en hebben het grootste deel van ons gehuwde leven gewoond op Gors 30 samen met onze zoons Marc en Nick, op  de boerderij van de familie van Eekelen. 

 

Na een aantal jaren erover gesproken te hebben, zijn we het grote avontuur aangegaan en vertrokken uit Nederland. Sinds juli 2015 zijn we in bezit van een woning in Obersteinbach, wat in de Elzas ligt, dat 3 jaar heeft leeggestaan. De woning bestaat voor 2/3e deel uit een oud vakwerkhuis, de rest is in de jaren ‘50 er tegenaan gebouwd.

 

Marcel is meteen in augustus dat jaar begonnen met de tuin op orde te brengen. Wat een puinhoop was dat zeg. Stel je voor: een tuin waar meer dan 3 jaar niks meer in gedaan is! De dorpelingen waren enthousiast dat er eindelijk weer leven was op de nummers 30 en 32.

Ik ben in de weekenden en vakantie hier gekomen om te helpen, want ik had nog een baan in Breda. Maar aangezien het reuze ongezellig was om alleen in Hoeven te zijn terwijl Marcel hier in Frankrijk bezig was hen ik ook al snel de stap gezet om hierheen te komen!

 

We schrijven op dit moment februari 2021, hebben het huis dus 6 jaar in ons bezit en wonen hier sinds eind december 2016 helemaal. Met andere woorden, we zijn geëmigreerd, en tot op heden hebben we daar helemaal geen spijt van! We hebben hele leuke kontakten door onze gastenkamer en zijn met open armen ontvangen door de veelal jonge mensen hier. Ook hebben we geweldige vrienden erbij gekregen, zelfs de diverse mensen in de vakantiehuizen die ons dorp rijk is kunnen het goed met ons vinden. 

Er staan een aantal foto’s bij dit stukje die de situatie voor en na het verbouwen en aanpakken van huis en tuin weergeven. Het is erg leuk om te zien wat vooral Marcel voor elkaar heeft gekregen.

We houden je op de hoogte hoe de renovatie van het oude huis verdergaat, alsmede het aanpakken van de buitenkant.